Verkeer en Vervoer Hollands kroon

Ben er achter gekomen dat team Verkeer en Vervoer HK, op zich niet bestaat. Ondermandaat is aan het team Bedrijvigheid verleent, waar in grote lijn en beleid, verkeer en vervoer ondervalt.

Ik vind deze structuur merkwaardig. Op deze manier kunnen er veel ondeskunige  adviezen ontstaan. De gemeente Hollands Kroon heeft ook geen Verkeersdeskundige meer in dienst. Tijdelijk is er derden ingehuurd. Wie dat is doet men geheimzinnig over, krijg de indruk dat het politie is?

Ik begrijp nu waarom er geen eenheid op verkeersgebied wordt toegepast. Iedereen bemoeit zich met iedereen. (zelfsturende teams) Bij de ambtenaren is burgerparticipatie blijkbaar nog ver weg.

Co Kamst. 11 oktober 2019

 

Bijdrage van Co Kamst 28 sept.2019 in Nhd

Aantal gedecoreerden in Hollands Kroon

Vijf inwoners onderscheiden met een lintje

 

 

De meeste mensen die een lintje krijgen worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mensen die lange tijd vrijwilligerswerk doen en zo een bijdrage leveren aan de samenleving komen in aanmerking voor deze onderscheiding. Hoewel de onderscheiding heel erg lijkt op de Ridder-onderscheiding, is hij in het echt net iets kleiner.

 

26-04-2019

Vrijdag 26 april hebben vijf inwoners bij de Algemene Gelegenheid (ofwel de Lintjesregen) een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Vier inwoners hebben hun Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Rian van Dam gekregen. De vijfde inwoner heeft de onderscheiding uit handen van de minister op een locatie elders in Nederland gekregen.

Allereerst onze felicitaties aan de vijf inwoners, gewoon hartstikke goed en terecht.

 

Dan denkende aan het inwoners aantal van 47.815, en kennis hebbende van de geweldige aantallen vrijwilligers die deze gemeente inspireren op vrijwel alle gebied, is dat aantal gedecoreerden mager, TE mager.

 

Ik roep alle besturen van verenigingen op zich te realiseren dat de vrijwilligers in uw jeugd en senioren afdelingen, die zonder enige vorm van tegemoetkoming hun reis en vrijetijd opofferen, best een andere vorm van erkenning willen dan uw warme hand en schouderklop. Draag deze mensen voor aan uw gemeente voor een koninklijke onderscheiding. Denk niet alleen aan uw vereniging in detail zoals begroting en financiën. Denk aan uw vrijwilligers !!!

 

Wim Hermans

Deelnemer Onafhankelijke Betrokken burgers.