Solliciteren bij gemeente Hollands Kroon

26 maart 2019

Solliciteren bij Gemeente Hollands Kroon.


Ik heb het stuk in de Volkskrant gelezen over de Gemeente Hollands Kroon.
Mijn vriendin heeft daar ook gesolliciteerd naar een administratieve functie. Eerst kwam ze in een voorselectie, daar werd gekeken of je in het team paste.
Een soort cherriepicking, waar ongeveer 50 personen voor werden uitgenodigd. Die volgens de ambtenaren geschikte personen, mochten uiteindelijk solliciteren. Zodoende werd ze ook uitgenodigd voor een gesprek voor een functie van 38 uur.

Vrij genomen van haar werk, zenuwachtig, spannend. Daar kreeg ze tot haar verbazing te horen de functie was komen te vervallen. Maar dat er een andere functie werd aangeboden van 16 uur en het was niet zeker of die functie stand zou houden. Woest was ze, zo ga je niet met mensen om. De arrogantie ten top. Je gaat solliciteren voor timmerman en daar krijg je te horen dat er een functie voor yogaleraar open staat.
De info die ze daar via de voorselectie heeft gehoord liegt er niet om. Men doet maar wat en neemt vrij wanneer ze willen. Daar wordt natuurlijk misbruik van gemaakt.
Als er voor een opdracht 3 weken staat en je maakt het af in 2 weken, mag je 1 week vrij nemen. Dat kan toch niet waar zijn.
Helemaal doorgeslagen zijn ze daar.


Naam inzender bij de redactie bekend.