Een krantenlezer

Joods gezin

De berichten over het gezin Schmidt in deze krant hebben geen alarmbel doen afgaan, geen alarmfase 1 of rood, Hier in Hollands Kroon geen sjoege, geen lik-op-stukbeleid en prompte reactie. Geen robuuste taal, geen foei of abject (en/of infaam). Geen persbericht, laat staan persconferentie. Geen raadslid, dat opstond. De enige mogelijke reactie was en is nog steeds een ferm; Blijf met je poten van onze Joden af. Over mijn lijk en wij staan pal, niet zozeer tegen discriminatie, maar tegen Jodenhaat. Antisemitisme, dat dulden wij niet.

Komt er nog een antwoord op de vragen van D66? Komt er nog een debat, alsnog? Komt er nog een steviger antwoord/reactie van de gemeente in het openbaar? Krijgen we nog te horen welke maatregelen er genomen zijn?

JACQUES DE VREEDE

Barsingerhorn

Onbegrijpelijk en afschuwelijk, dit in 2019
Bron:Facebook

Dit voorstel wordt van harte ondersteund, u ook ??

Rode Kruis

Ondersteuning welzijnswerk Hollands Kroon komt te vervallen

Het welzijnswerk uitgevoerd door de vrijwilligers van het Rode Kruis afdeling Hollands Kroon

krijgen binnenkort geen ondersteuning meer vanuit de landelijke Rode Kruis organisatie. 

 

Wilt u reageren? Redactie@onafhankelijkebetrokkenburgers.nl

 

 

Tijdelijke ondersteuning mantelzorgers Hollands Kroon

Tijdelijke stop ondersteuning mantelzorgers Hollands Kroon

di 15 okt 2019 10:44

Met ingang van 15 september 2019 stopt het Mantelzorgcentrum met individuele ondersteuning aan mantelzorgers. Het Mantelzorgcentrum heeft onvoldoende middelen uit subsidie ontvangen om mantelzorgers tot aan het eind van 2019 te ondersteunen. Mantelzorgers kunnen zich nog steeds inschrijven bij het Mantelzorgcentrum. Zij ontvangen dan de digitale nieuwsbrief. Bovendien mogen mantelzorgers uit Hollands Kroon een beroep doen op respijtzorg en de mantelzorgwaardering. Het Mantelzorgcentrum voert deze aparte projecten uit in rechtstreekse opdracht van gemeente Hollands Kroon. Per 1 januari 2020 hervat het Mantelzorgcentrum de individuele ondersteuning en het overige aanbod aan mantelzorgers voor zolang de middelen dit toelaten.

Jammer
Het Mantelzorgcentrum betreurt dit besluit ten zeerste. De eerste reacties van mantelzorgers laten zien dat zij de tijdelijke stop bijzonder jammer vinden: hun onafhankelijke, gespecialiseerde steun bij hun niet geringe mantelzorgtaken is niet langer beschikbaar. Dit doet de geruststelling van een continue hulplijn teniet.

Brief
Het Mantelzorgcentrum heeft Incluzio Hollands Kroon een brief gestuurd om hen formeel op de hoogte te stellen van de tijdelijke stop. Deze brief is tevens naar het college van Burgemeester en Wethouders van Hollands Kroon gestuurd. Hierin staat onder andere dat het Mantelzorgcentrum meerdere gesprekken heeft gevoerd met Incluzio om de middelen voor mantelzorgondersteuning te verhogen. Het bedrag is al jaren ontoereikend om mantelzorgers uit Hollands Kroon te voorzien van de basisondersteuning vanuit het Mantelzorgcentrum. Met deze brief hoopt het Mantelzorgcentrum mantelzorgers in 2020 en de jaren daarna adequaat te kunnen ondersteunen.

Wilt u reageren? Redactie@onafhankelijkebetrokkenburgers.nl

 

Begrotingen Hollands Kroon en Schagen

Begroting Hollands Kroon 2020

Begroting schagen in Schagen op Zondag van 12 okt.2019

Schoorlse bossen verdwijnen?

Schoorl - Ons mooiste duingebied van Nederland Speciaal voor Noord-Hollanders nu een burgerinitiatiefpetitie:

20-9-2019

De plannen om de o zo authentieke dennenbossen en heide te verwijderen bij Schoorl, om ze plaats te doen maken voor “wensnatuur” (wat is dat nu weer?) en tevens een hoop hout voor biomassacentrales te hebben worden doorgezet, wij herinneren aan de desbetreffende petitie.Speciaal voor Noord-Hollanders nu een burgerinitiatiefpetitie:

Wilt u helpen om de kap van nóg eens 110.000 bomen (ca 35 hectare) in ons Schoorlse bos tegen te houden?

Dat kan door ons burgerinitiatief te ondersteunen: Stop kappen, rooien en afgraven in het Schoorlse en Noord-Kennemer duingebied.
Wanneer we van 5.000 mensen een steunbetuiging ontvangen, is de Provincie Noord-Holland verplicht om de kap nog een keer te bespreken en kan het besluit worden teruggedraaid. Bent u 18 jaar en woont u in Noord Holland?

Met 5.000 steunbetuigingen kunnen wij de Provincie Noord-Holland dwingen de kap te stoppen! Dit is ons laatste redmiddel voordat in september de kap start…

hier.

Video https://youtu.be/fAYwd15WqEY

 

Aan de omwonenden van BOUWLOCATIE De Zwerm

De laatste ontwikkelingen.....